tisdag, oktober 25, 2005

Total utförsäljning

Idag har Centern sålt sin folkrörelse-själ för 1,8 miljarder kronor. Jag hoppas det var värt det. Tydligen anser Centern inte att dagstidningar har någon framtid, och det är ett av de skäl de har angivit motivering för försäljning av sina lokala tidningar. I och med denna försäljning blir Centern ett av världens rikaste partier.(!) Pengar som kommer väl tillpass inför den stundande valrörelsen skulle jag tro.

Dagens kloka ord?
Light thinks it travels faster than anything but it is wrong. No matter how fast light travels, it finds the darkness has always got there first, and is waiting for it.
Reaper Man, Terry Pratchett

4 Comments:

At oktober 25, 2005 12:35 em, Blogger AndersML said...

En folkrörelses själ sitter i dess ägande i medieindustrin.
- Gammalt schibstedtskt djungelordspråk.

Hur menar du?

 
At oktober 26, 2005 12:07 fm, Blogger Kristin said...

Centerna har sålt sina tidningar till ett växande medieimperium till förmån för ett eget ägande. Därmed menar jag att Centern också sålt en del av sin politik som en gång i tiden baserades på småskalighet, närhet och decentralisering.

 
At oktober 27, 2005 2:08 em, Blogger AndersML said...

Aha. Då förstår jag. Samtidigt innebär ju detta att jättekoncernen Centertidningar kommer styckas upp lite smått, till regionala tidningsbolag (ledda av Stampen, som äger lite av varje). Dessutom, vilket nog inte är oviktigt för ett mer liberalt centerparti, innebär det att de som parti avstår från att äga (lokala första-) tidningar.

 
At oktober 27, 2005 2:24 em, Blogger AndersML said...

Spänningen stiger. (Misstänker dock att det inte blir avgörande.)

 

Skicka en kommentar

<< Home