måndag, februari 13, 2006

Som här fast hemma

Läste i Corren att det första spadtagen till det nya bygget på Campus Valla i Linköping har tagits. Det är ett byggföretag som har tittat på den modellen som man har här på University of Washington för studentboende. Jag som både har bott och varit (och är) student i Linköping, och nu är student vid UW och bor i ett dorm room, kan säga att jag tycker det låter som en bra idé. (Att det byggs nya studentbostädet är alltid välkommet.) Det är väldigt speciellt med att bo i residence hall, som det heter. Sammanhållning är annorlunda. Och det finns massor med aktiviteter som erbjuds till de boende hela tiden. Vad sägs om Open mic night, Casino night, Mercer Bonfire eller filmkvällar med gratis mat?

Dock kan jag erkänna att jag inte deltagit i en enda aktivitet, eftersom jag inte umgås speciellt mycket med dem jag bor med. Jag interagerar inte alls med mina grannar, mer än att jag delar badrum med alla tjejer och det är inte samma sak. (Funderade dock på att vara med på pysselkvällen inför Alla Hjärtans Dag och göra elaka kort att ge till folk. Men räknade ut att de antagligen skulle blivit förolämpade. Folk gillar Alla Hjärtans Dag här. Läskigt...)

Det jag vill ha sagt är i alla fall; studentboende a la Amerika kan vara bra. Det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig.


Mercer Hall

2 Comments:

At februari 15, 2006 1:02 em, Blogger Martin Tollén said...

Men är kategoriboende bra egentligen? Ska de stackars studenterna kunna ta sig igenom hela sin studietid utan att behöva lämna campus för att upptäcka den vackra staden Linköping?

 
At februari 16, 2006 7:32 em, Blogger Kristin said...

Well, det är väl inte boendets fel om studenterna inte ser något annat än campus under sin studietid. Jag skulle säga att det är något annat fel snarare...

 

Skicka en kommentar

<< Home