söndag, januari 08, 2006

Äta bör man...

Maten i USA är en av de sakerna som jag har mest problem med just nu. De har en rätt konstig matkultur. Det finns många olika alternativ att välja på och det är nästa för mycket ibland. Ska du köpa en sub till exempel finns det säkert minst fyra sorters bröd att välja på, tre sorters ost, massa grönsaker och sex olika sorters dressing. Det är en mindre vetenskap att köpa mat. Ett annat problem (i-lands problem) är att portionerna är väldigt stora. Jag orkar aldrig äta upp. Maten är väldigt flottig också. Alla mina fördomar om amerikansk mat har faktiskt visat sig stämma. Maten är fet och inte speciellt hälsosam. Läsken är väldigt söt. Det senaste sötningsmedlet som gäller nu heter Splenda, och ska tydligen vara lite mer hälsosamt än t.ex. aspartam. Frukosten är det värsta, och den ska dränkas i mycket lönnsirap (maple syrup). Men det finns såklart saker som är bra också, till exempel är utbudet av internationell mat väldigt stort, och här i Seattle finns det många bra Sushirestauranger. Sen finns det ju alltid Jelly Beans… =)


Eller så kan man dricka drinkar med andra utbytesstudenter.
(Från vänster, Kanada, Österrrike, Finland*2, Frankrike och Sverige)

2 Comments:

At januari 09, 2006 7:52 fm, Blogger M said...

Ojoj, o du som skulle äta hälsosamt i USA. För övrigt verkade inte fransosen helt fy skam. Har fixat skype nu! Så när är du online i svensk tid ungefär, så man vet när man ska sitta bänkad? Kram!

 
At januari 09, 2006 4:38 em, Blogger Kristin said...

Jag är online så fort jag är hemma på rummet. Vanligtvis på morgonen och på kvällen här. Så är det bara att tänka svensk tid minus 9 timmar.

 

Skicka en kommentar

<< Home